Збитки "Укроборонпрому" становлять 681 млн грн, заборгованість із зарплати зросла

До складу концерну увійшло 10 конструкторських бюро, на підприємствах "Укроборонпрому" працює приблизно 80 тис. людей

Фото: depositphotos.com

Борги держконцерну "Укроборонпром" із заробітної плати в першому кварталі 2020 року зросли до 481 млн грн. Про це повідомляє "Цензор.НЕТ".

Державний концерн "Укроборонпром" закінчив перший квартал 2020 року зі збитками в розмірі 681 млн грн, про це 5 серпня повідомляє "Цензор.НЕТ", посилаючись на документи, які опинилися в розпорядженні редакції.

У підприємства, за даними сайта, зріс борг із заробітної плати. У першому кварталі 2019 року борг становив 413 млн грн, у першому кварталі 2020 року сума заборгованості зросла до 481 млн грн. Протягом року борги перед працівниками зросли на 68 млн грн.

"В "Укроборонпромі" також спостерігається зменшення кількості працівників. Якщо у 2018 році на держконцерні працювали 69 943 особи, то за підсумками першого кварталу 2020 року їхня кількість зменшилася майже на 5 тис. – 64 961", – повідомляє "Цензор.НЕТ".

За інформацією видання, витрати на утримання держконцерну заплановано на рівні 450 млн грн.

Підприємства "Укроборонпрому" займаються розробленням та виготовленням зброї і техніки, науковою діяльністю та експортно-імпортними операціями. До складу концерну увійшло 10 конструкторських бюро. На підприємствах "Укроборонпрому" працює приблизно 80 тис. людей, написано на його сайті.

У квітні заступник гендиректора концерну Мустафа Найєм говорив, що "Укроборонпром" ліквідують, а замість нього створять шість корпорацій, які спеціалізуються на ракетобудуванні, авіабудуванні, бронетехніці, радарних і морських системах, а також на авіаремонті.

Гендиректор "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус заявляв у травні поточного року, що концерн реформуватимуть за три етапи. За його інформацією, 43 підприємства мають заборгованості із заробітної плати в розмірі 1,1 млрд грн, про це він розповів в інтерв'ю "Настоящему времени", яке вийшло в ефір 22 листопада.

Держконцерн "Укроборонпром" підлягає цілковитій трансформації, про це 17 липня заявив віцепрем'єр-міністр – міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

"У нинішньому вигляді він не може існувати", – сказав він.