Зеленський із дружиною відвідали "Охматдит"

Зеленський у лікарні поспілкувався з дітьми
Фото: Володимир Зеленський / Facebook

Президент України Володимир Зеленський із дружиною Оленою Зеленською 27 липня побували в національній дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, по якій армія країни-агресора Росії 8 липня вдарила ракетою. Про це глава держави розповів у Facebook.

За словами президента, медзаклад повертається до нормальної роботи.

"Я дякую всім, хто допомагає лікарні, хто був на місці після влучання російської ракети і розбирав завали, підтримував дітей. Дякую всім у світі, хто шукав рішення, щоб підтримати українців", – сказав глава держави.

На відео, опублікованому в Telegram, він спілкується з дітьми, які проходять лікування, та їхніми сім'ями. На записі один із медиків каже, що стан пацієнтів дає їм змогу приймати гостей.

Контекст:

8 липня країна-агресор Росія здійснила масовану ракетну атаку по містах України.

Значні пошкодження зафіксували у столиці, удару завдали, зокрема, по будівлі "Охматдиту". На момент атаки там проводили три операції на серці, розповів журналістам міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

З "Охматдиту" всіх пацієнтів перевели до інших медичних закладів. Серед загиблих унаслідок обстрілу лікарні – двоє дорослих, зокрема лікарка-нефрологиня Світлана Лук'янчук, яка на момент ракетного удару була в лікувальному центрі із п'ятьма немовлятами, під'єднаними до апаратів діалізу, а також маленький хлопчик, який у критичному стані перебував у реанімації.