Зеленський підписав закон про скасування обов'язкової державної підсумкової атестації для випускників

Випускники зможуть самі вибрати форму підсумкових іспитів
Фото: depositphotos.com
Президент України Володимир Зеленський 26 квітня підписав закон, який звільняє українських випускників від обов'язкової державної підсумкової атестації у 2021 році. Про це 26 квітня повідомила пресслужба глави держави.

Ідеться про закон №1378-ІХ "Про внесення змін до розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19" (щодо окремих питань завершення 2020/2021 навчального року).

Закон ухвалили 13 квітня. Документ надає учням (студентам), які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, право вибирати вид оцінювання результатів навчання – у формі річного оцінювання, державної підсумкової атестації або державної підсумкової атестації у вигляді зовнішнього незалежного оцінювання.

"Через пандемію коронавірусної хвороби з березня 2020 року в Україні навчання в закладах загальної середньої освіти здійснюється переважно в дистанційному форматі. Цей закон покликаний зменшити ризики захворювання на COVID-19 серед школярів та запобігти подальшому погіршенню епідемічної ситуації у країні", – повідомила пресслужба глави держави.

В Офісі президента запевнили, що всі етапи ЗНО цьогоріч відбудуться у заплановані строки, незалежно від рівня епідемічної небезпеки в регіонах України.

Контекст:

Українських випускників у 2020 році також звільнили від обов'язкової державної підсумкової атестації через епідемію COVID-19.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. Станом на 26 квітня в Україні підтвердили понад 2 млн випадків коронавірусу, померло 42,5 тис. осіб, видужало майже 1,6 млн.