Зеленський вручив 30 сертифікатів на житло Героям України та сім'ям загиблих Героїв. Фото

Житлові сертифікати з рук Зеленського отримали 19 сімей загиблих Героїв, ще 11 Героїв України отримали сертифікати особисто, зазначили в ОП
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський 19 січня вручив 30 житлових сертифікатів Героям України та сім'ям полеглих Героїв. Про це глава Української держави розповів у вечірньому відеозверненні, опублікованому у Facebook Офісу президента.

"Сьогодні була продовжена наша традиція – нова традиція, але вже цілком звична й органічна: традиція вшанування українських Героїв і вручення квартир Героям України, родинам наших Героїв. Сьогодні мав честь вручити сертифікати ще на 30 квартир. Нашим воїнам Збройних сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, а також родині працівника ДСНС України. Усі абсолютно заслужені. Абсолютно достойні Герої", – сказав президент.

За його словами, кожен із Героїв України "має таку особисту історію хоробрості, такі особисті результати, які Україна завжди пам'ятатиме і якими завжди пишатиметься".

"Воїни, які відзначилися в боях у Гостомелі та інших містах і селах Київської області, на сході нашої держави, на Чернігівщині, Сумщині, Харківщині. На Донеччині, Луганщині. На півдні – при захисті Херсона, – наголосив Зеленський. – Герої України – льотчики, пілоти вертольотів, які в надзвичайно ризикованих, складних місіях доставляли в оточений Маріуполь необхідну зброю, амуніцію, забирали поранених. Зокрема, завдяки цьому Маріуполь бився. Сьогодні відзначив пілотів армійської авіації Сухопутних військ, які виконували цю місію нарівні з воїнами ГУР".

Як зазначили в ОП, житлові сертифікати з рук Зеленського отримали 19 сімей полеглих Героїв, ще 11 Героїв України отримали сертифікати особисто.

Фото: president.gov.ua
Фото: president.gov.ua
Фото: president.gov.ua

Контекст:

5 грудня 2023 року Зеленський повідомив, що українські військовослужбовці, які з початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ здобули звання Героя України, а також сім'ї загиблих Героїв отримають сертифікати на власне житло. За словами Зеленського, з лютого 2022 року це щонайменше 360 осіб, із них 200 було нагороджено посмертно.

Того самого дня у вечірньому відеозверненні Зеленський розповів, що вручив 21 документ на квартиру, із них дев'ять сертифікатів – членам сімей загиблих Героїв. Президент запевнив, що найближчим часом держава "забезпечить квартирами всіх Героїв України", зокрема й тих, хто воював до 24 лютого 2022 року – у період із 2014 року.