Франков: Офіційні рупори "Шахтаря" прагнуть продемонструвати, що не таким важливим був для них Луческу. Робіть висновки

Луческу став новим головним тренером київського "Динамо" 23 липня
Фото: EPA

Реакція офіційних "рупорів" донецького "Шахтаря" на призначення Мірчі Луческу головним тренером "Динамо" (Київ) має бути досить інформативною для футбольних уболівальників України. Таку думку висловив спортивний журналіст, головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков.

Спікери донецького "Шахтаря" прагнуть продемонструвати, що екснаставник їхнього клубу Мірча Луческу, який очолив київське "Динамо", був для них не дуже важливим. Про це у своєму Telegram-каналі написав спортивний журналіст, головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков.

"От як не крути, як не уникай цієї теми, мовляв, самі з головою, але реакція офіційних рупорів "Шахтаря" має бути досить інформативною. І якщо вона хоч трішки виходить за межі доброзичливого (тому що 12 років), нехай і скептичного нейтралітету в бік спроби переписати самими ж створену історію і продемонструвати, що "не таким важливим був для нас Луческу, як його нині малюють у "Динамо", – робіть висновки", – зазначив Франков.

Луческу став новим головним тренером київського футбольного клубу "Динамо" 23 липня. Він змінив на цій посаді Олексія Михайличенка, якого відправили у відставку 20 липня.

Із 2004-го до 2016 року Луческу тренував головних суперників киян – донецький "Шахтар". Через це із критикою призначення румунського тренера виступили колишні гравці й функціонери "Динамо", а також уболівальники столичного клубу.

ЗМІ писали, що незабаром після призначення Луческу покинув Україну.

За даними видання Gazeta Sporturilor, румунський фахівець відмовився від роботи в "Динамо".