Іспанська федерація футболу зупинила покарання "Райо Вальєкано" за образи його вболівальниками українця Зозулі

Інцидент із Зозулею (в центрі) стався 15 грудня
Фото: albacetebalompie.es

Апеляційний комітет Королівської іспанської федерації футболу (RFEF) зупинив покарання "Райо Вальєкано" за образи вболівальниками команди українського нападника "Альбасете" Романа Зозулі через те, що у клубу не було достатньо часу для подання апеляції.

3 січня Королівська іспанська федерація футболу (RFEF) тимчасово зупинила покарання мадридського "Райо Вальєкано" за образи вболівальниками клубу українського нападника "Альбасете" Романа Зозулі у матчі другого дивізіону чемпіонату Іспанії, повідомляє офіційний сайт федерації.

Апеляційний комітет ухвалив рішення про зупинення покарання через те, що у "Райо Вальєкано" не було достатньо часу для подання апеляції. Клуб може оскаржити покарання до 14 січня, а перший матч, на якому могли діяти обмеження, відбудеться 5 січня.

15 грудня наприкінці першого тайму матчу другого дивізіону чемпіонату Іспанії "Райо Вальєкано" – "Альбасете" вболівальники господарів поля скандували "Zozulya puto nazi" – "Зозуля – нацистська шльондра". Через це арбітр зупинив гру, на другий тайм "Альбасете" відмовився виходити. На момент зупинки рахунок у матчі був 0:0.

Віцепрезидент "Альбасете" Віктор Варела сказав, що для Зозулі це дуже важка ситуація. Президент "Райо Вальєкано" Рауль Мартін Преса засудив поведінку вболівальників.

Зозуля після інциденту підкреслив, що він – патріот, і це не є злочином.

27 грудня Королівська іспанська федерація футболу ухвалила, що поєдинок "Райо Вальєкано – Альбасете" дограють із порожніми трибунами. Мадридський клуб заплатить штраф, а також проведе наступні два матчі із частково закритими трибунами.

Українець грає у складі "Альбасете" з вересня 2017 року.

Він перейшов у цю команду після того, як зірвався його трансфер в "Райо Вальєкано". У лютому 2017 року ультрас "Райо Вальєкано", які дотримуються крайніх лівих політичних поглядів, прийшли на тренування команди і розгорнули банер зі словами: "Тут не місце для нацистів".

Фанати були незадоволені тим, що Зозуля підтримує українських військових, які беруть участь в операції Об'єднаних сил на Донбасі. Після цього Зозуля вирішив відмовитися від трансферу.