Ярмоленко розповів, як запізнився на тренування "Боруссії", приїхавши на годину раніше

Українець вже відзначився голом за новий клуб
Фото: EPA

Півзахисник збірної України Андрій Ярмоленко заявив, що в дортмундській "Боруссії" його найбільше вразила підготовка до тренувань.

Півзахисник збірної України й колишній гравець київського "Динамо" Андрій Ярмоленко розповів в інтерв'ю "Команді №1" про адаптацію в новому клубі – дортмундській "Боруссії".

"Найбільше вразила сама підготовка до тренувального заняття. Запитав: "О котрій тренування?" Мені кажуть: "11.00". Подумав: "Приїду заздалегідь". Заходжу без чогось 10 в роздягальню, а там уже вся команда сидить. Рівно о 10.00 з'являється тренер, пояснює завдання, які будуть, і в нас ціла година часу на підготовку. Самостійну підготовку", – поділився футболіст.

Водночас, за словами Ярмоленка, під час командних тренувань "розминки як такої немає: відразу починаються ігрові серії, буквально з перших хвилин висока інтенсивність".

Після занять, зазначає він, додому ніхто не поспішає.

"Тренажерний зал, індивідуальна робота – усе це є невід'ємним атрибутом. А обід – взагалі обов'язкова умова. Разом поїли й роз'їхалися", – розповів він.

Зараз футболіст вивчає німецьку мову й оформляє документи, щоб перевезти сім'ю.

27-річний Ярмоленко підписав контракт із "Боруссією" до 30 червня 2021 року. У новій команді українець отримав футболку з номером дев'ять. Трансфер футболіста став рекордним в історії київського "Динамо". Клуб отримав за нього від "Боруссії" €25 млн.

14 вересня в матчі групового етапу Ліги чемпіонів "Тоттенгем" – "Боруссія" українець забив перший м'яч за німецьку команду.