Європейські ігри. Українські спортсмени здобули ще два золота, національна збірна піднялася на третє місце в медальному заліку

Українські легкоатлети (на фото Данило Даниленко) здобули п'ять медалей
Фото: ЕРА

Золоті нагороди впродовж другого дня змагань на ІІ Європейських іграх у Мінську двічі здобули українські легкоатлети. Першою на п'єдестал піднялася четвірка Данила Даниленка, Тетяни Мельник, Анни Рижикової та Олексія Позднякова, друге золото для України принесла команда Євгена Гуцола, Ольги Ляхової, Олексія Позднякова та Яни Качур.

23 червня українські спортсмени вибороли дві золоті, чотири срібні і п'ять бронзових медалей на ІІ Європейських іграх, які відбуваються в Мінську. Про це свідчить інформація на сайті змагань.

Перше золото для української збірної завоювали легкоатлети Данило Даниленко, Тетяна Мельник, Анна Рижикова та Олексій Поздняков – вони стали найкращими у змішаній естафеті 4х400 м, повідомляє пресслужба Національного олімпійського комітету у Twitter.

Удруге на п'єдестал піднялася команда легкоатлетів у складі Євгена Гуцола, Ольги Ляхової, Олексія Позднякова та Яни Качур. Спортсмени показали найкращий час у змішаній комбінованій естафеті (800 м – 600 м – 400 м – 200 м), зазначили в НОК України.

Загалом команда українських легкоатлетів завоювала п'ять медалей. Ганна Плотіцина виборола срібло в бігу на дистанцію 100 м, Богдан Бондаренко здобув бронзу у стрибках у висоту, Марина Бех-Романчук – у стрибках у довжину.

Самбістки Катерина Москалькова (категорія до 68 кг) і Галина Ковальська (категорія до 80 кг) завоювали срібло та бронзу відповідно.

Влада Нікольченко двічі стала бронзовим призером у змаганнях із художньої атлетики – у вправі з булавами і з обручем.

Команда Анастасії Возняк, Аліни Бихно, Діани Мижерицької, Валерії Юзвьяк і Тетяни Довженка здобула срібло у вправі з трьома обручами і двома парами булав.

Національна збірна із 17 нагородами піднялася на третю сходинку в загальному медальному заліку.