Петраков про чемпіонів світу U20: Вони сидять у запасі і психологічно ламаються

Деякі переможці чемпіонату світу у складі збірної України U20 не мають ігрової практики у своїх клубах
Фото: ffu.ua
Колишній головний тренер збірної України U20 Олександр Петраков, який привів команду до перемоги на чемпіонаті світу у Польщі, стурбований відсутністю ігрової практики у деяких гравців команди. Про це тренер сказав у інтерв'ю порталу "Золотий талант".

"Я не маю права втручатися у клубні справи, але дуже хвилююся за долю Дениса Попова, Георгія Цітаішвілі й Валерія Бондаря. Я їм радив, не замислюючись, іти в оренду", – сказав Петраков.

Тренер упевнений, що, "якби Бондар пішов у клуб на кшталт "Ворскли" або Денис Попов – у СК "Дніпро‑1", вони одразу ж заграли б в основі".

"Це потенційні гравці національної збірної, але вони протягом двох місяців сидять у запасі без ігрової практики і психологічно ламаються. Дай Бог, щоб зовсім не надломилися. Я не засуджую клубних тренерів, у них свої завдання – перемагати в кожній грі. Але треба шукати вихід із ситуації", – додав Петраков.

У поточному сезоні захисник "Шахтаря" Валерій Бондар провів на полі за дорослу команду "гірників" 53 хвилини. Півзахисник "Динамо" Георгій Цітаішвілі грав протягом 16 хвилин у матчі за Суперкубок України. Центральний захисник киян Денис Попов – поки що без ігрової практики у дорослому футболі у сезоні 2019–2020.

Молодіжна збірна України перемогла на чемпіонаті світу 2019 U20, який проводили в Польщі. 15 червня у фіналі підопічні Олександра Петракова обіграли однолітків із Південної Кореї (3:1).