Судді можуть бойкотувати матчі Серени Вільямс – ЗМІ

Вільямс улаштувала скандал у фінальному матчі US Open
Фото: ЕРА

Видання The Times пише, що судді планують бойкотувати матчі американської тенісистки Серени Вільямс, поки та не попросить вибачення за свої слова на адресу судді Карлуша Рамуша.

Судді можуть бойкотувати матчі американської тенісистки Серени Вільямс після скандалу у фіналі US Open. Про це повідомило видання The Times 11 вересня.

На початку другого сету Вільямс дістала від судді Карлуша Рамуша з Португалії попередження за підказку тренера, що заборонено правилами. Через кілька хвилин засмучена американка зламала ракетку, а потім, діставши від судді друге попередження, заявила йому: "Ти глибоко помиляєшся, думаючи, що можеш так знущатися. Ти до кінця життя не будеш судити, коли я на корті. Брехун! Попроси вибачення! Скажи це, скажи, що тобі шкода. Ти смієш натякати, що я нечесно граю? Це ти вкрав у мене м'яч. Ти – злодій!"

Тенісистка також звинуватила суддю в сексизмі.

У підсумку Вільямс оштрафували на $10 тис. за образу судді, на $4 тис. за підказку тренера і на $3 тис. за зламану ракетку. Водночас Жіноча асоціація тенісу (WTA) і Тенісна асоціація США (USTA) підтримали заяви Вільямс про сексизм щодо неї з боку тренера.

За даними видання, судді розглядають варіант відмови судити матчі за участю американки.

За словами анонімного тенісного функціонера, судді й раніше були негативно налаштовані щодо USTA через погану організацію турніру. Тепер же, після публічної підтримки Вільямс, організація фактично кинула Рамуша "вовкам, за те, що він просто виконував свою роботу", вважають інші судді.

The Times пише, що судді планують бойкотувати матчі американки, поки та не попросить вибачення за свої слова на адресу Рамуша.