Виконком УАФ затвердив рішення про долю чемпіонатів першої та другої ліг

Виконком УАФ затвердив рішення про догравання чемпіонату першої ліги
Фото: uaf.ua

Чемпіонат 2019/2020 серед команд першої ліги відповідно до рішення виконкому Української асоціації футболу дограють, чемпіонат серед команд другої ліги – завершать достроково.

Виконавчий комітет Української асоціації футболу (УАФ) 12 червня затвердив рішення про поновлення турніру в першій лізі й дострокове завершення чемпіонату серед команд другої ліги, повідомляє пресслужба УАФ.

Отже, виконком УАФ затвердив рішення, ухвалені конференцією Професійної футбольної ліги (організатором турнірів серед команд першої та другої ліг) 11 червня.

У першу лігу піднімуться команди, які посідають перші та другі місця у групах "А" та "Б" другої ліги за підсумками вже зіграних матчів.

"Чемпіонат України з футболу серед команд клубів першої ліги сезону 2019/2020 поновити у форматі згідно з регламентом змагань ПФЛ із загальною кількістю учасників до 200 осіб за умови дотримання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів, встановлених постановою головного державного санітарного лікаря України", – ідеться у рішенні виконкому.

Матчі в першій лізі мають відновити 24 червня, вони триватимуть до 11 серпня. Плей-оф між командами, що посіли 15-те і 16-те місця в першій лізі, і командами, що посіли треті місця у групах "А" та "Б" другої ліги, відбудуться 15-го і 19 серпня.

Чемпіонат України з футболу зупинили 17 березня через поширення коронавірусу.

30 травня після пом'якшення карантину відновили ігри в українській Прем'єр-лізі.