Віталія Кличка першим з українців прийняли в Міжнародний зал боксерської слави

Кличко за кар'єру провів 47 поєдинків і поступився лише у двох
Фото: klitschko-brothers.com (БРАТСТВО КЛИЧКО) / Facebook

Екс-чемпіон світу за версіями WBC і WBO у суперважкій вазі Віталій Кличко став першим українцем, якого включили до міжнародної зали боксерської слави. Про це 5 грудня повідомила прес-служба організаторів премії.

У категорії "Сучасні боксери" (ті, хто провели останній бій не раніше ніж у 1989 році) спочатку було 32 претенденти. Із них голосуванням серед експертів визначили трьох нових членів Залу слави, окрім Кличка, це мексиканський екс-чемпіон світу в найлегших і напівлегких вагових категоріях Ерік Моралес і американський володар титулів у середній ваговій категорії Вінкі Райт.

Офіційна церемонія вшанування нових членів відбудеться в червні 2018 року.

За правилами, у Зал слави можуть бути прийняті лише боксери, які завершили свою активну кар'єру не менше ніж п'ять років тому.

Останній бій Віталія Кличка проти Мануеля Чарра відбувся 8 вересня 2012 року. За всю кар'єру українець провів 47 поєдинків і поступився лише у двох. У травні 2014 року був обраний мером Києва.

Зал слави і музей боксу в Канастоті (штат Нью-Йорк, США) відкрили в 1990 році.

Протягом 27 років цей музей здобув світове визнання, у боксерський Зал слави було включено Мохаммеда Алі, Майка Тайсона, Джо Луїса, Макса Шмелінга, Роккі Марчіано, Джо Фрейзера, Джека Демпсі, Оскара де ла Хойя, Джо Кальзаге, Фелікса Тринідада, Ріддіка Боу, Евандера Голіфілда й інших знаменитих боксерів.