Wimbledon 2020 не відбудеться через коронавірус. Востаннє турнір скасовували під час Другої світової війни

Найстаріший турнір Великого шолома цього року провести не вдасться
Фото: ЕРА

Організатори Відкритого чемпіонату Англії з тенісу заявили, що цього року провести змагання не вдасться через надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров'я та обмеження на пересування. 134-й Wimbledon відбудеться влітку 2021 року.

Через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19 134-й тенісний турнір на кортах Wimbledon 2020 року не відбудеться. Про це 1 квітня повідомили організатори змагань на сайті Всеанглійського лаун-тенісного клубу.

Початок турніру було заплановано на 29 червня.

Скасування зумовлено проблемами, які мають медичні та екстрені служби Великобританії, а також обмеженнями на проведення масових заходів, пересування та подорожування, запровадженими в усьому світі.

"Зважаючи на ймовірність того, що обмежувальні заходи уряду буде продовжено на багато місяців, ми вважаємо, що маємо діяти відповідально задля захисту всіх людей, які беруть участь у підготовці до змагань", – заявили організатори.

Голова клубу Ян Г'юітт нагадав, що лише Перша і Друга світові війни в минулому ставали причиною скасування Wimbledon.

Відкритий чемпіонат Англії, який проводять в околицях Лондона, – найстаріший турнір Великого шолома. Уперше він відбувся 1877 року.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 1 квітня, загальна кількість інфікованих коронавірусом у світі перевищила 911 тис., із них майже 45,5 тис. осіб померло. У Великобританії налічують майже 30 тис. хворих, померло понад 2300 осіб.