Жіночу збірну України зі спортивної гімнастики не відібрали на Олімпіаду 2020 року

Варінська здобула ліцензію на Олімпійські ігри
Фото: EPA

Жіноча збірна України зі спортивної гімнастики посіла 15-те місце серед 24 команд у кваліфікації на чемпіонаті світу в німецькому Штутгарті.

Жіночій збірній України не вдалося здобути ліцензію на Олімпіаду 2020 року в Токіо за підсумками кваліфікації на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики, який проводять у німецькому Штутгарті, повідомляє Sport.ua.

5 жовтня завершилися жіноча командна й жіноча індивідуальна кваліфікації у фінальні змагання на чемпіонаті світу зі спортивної атлетики. Також було розіграно останні командні олімпійські ліцензії та частину індивідуальних ліцензій.

Жіноча збірна України посіла 15-те місце із 24. Для кваліфікації у фінал змагань необхідно було увійти до вісімки найкращих збірних. Для здобуття ліцензії на Олімпійські ігри жіноча збірна України мала посісти з першого до 12-го місця.

18-річна українка Діана Варінська пройшла у фінал індивідуального багатоборства, який відбудеться 10 жовтня. Отже, українка здобула ліцензію на Олімпійські ігри 2020 року в Токіо.

Чемпіонат світу зі спортивної гімнастики триває в німецькому Штутгарті з 4-го до 13 жовтня.