"Шокуймо футбольний світ". Фани "Ліверпуля" збирають гроші на купівлю найдорожчого гравця

На трансфер Мбаппе фани "Ліверпуля" зібрали поки приблизно £3,7 тис.
Фото: EPA
Щоб назбирати на трансфер нападника збірної Франції Кіліана Мбаппе, кожному вболівальнику "Ліверпуля" потрібно задонатити по £2,5, підрахували вболівальники – ініціатори ідеї.

Уболівальники чемпіона англійської Прем'єр-ліги футбольного клубу "Ліверпуль" вирішили зібрати гроші на купівлю форварда ПСЖ і збірної Франції Кіліана Мбаппе. Зібрання коштів організували на платформі Gofundme.com.

Ініціаторами стали три фанати команди: Гаррі Гловер, Денні Демпсі-Пар і Вільям Нью.

"Оскільки у "Ліверпуля" немає коштів, щоб здійснити таку операцію, ми подумали, що візьмемо на себе відповідальність зібрати гроші від усіх фанатів по всьому світу. Шокуймо футбольний світ", – ідеться в повідомленні.

Ініціатори ідеї трансферу Мбаппе в "Ліверпуль" підрахували, що у світі нараховують приблизно 100 млн фанатів "червоних", тому, щоб зібрати £250 млн (€291 млн), кожному вболівальнику потрібно задонатити по £2,5.

Станом на 8 березня фанати зібрали приблизно £3,7 тис.

22-річний Мбаппе – найдорожчий футболіст світу за версією порталу Transfermarkt.de. Його трансфер оцінюють у €180 млн (£154 млн).

Одним із претендентів на Мбаппе ЗМІ називають мадридський "Реал", але у зв'язку з пандемією коронавірусу "вершкові" зіткнулися із серйозними фінансовими проблемами. Тому перехід француза в "Реал" під час літнього трансферного вікна неможливий, повідомляв Le Parisien.

В англійській Прем'єр-лізі "Ліверпуль" програв останні шість домашніх матчів, це новий антирекорд клубу. У турнірній таблиці "червоні" посідають восьме місце, маючи в активі 43 очки у 28 зіграних поєдинках.