До чвертьфіналу парного розряду на Wimbledon пробилася українка Людмила Кіченок, її сестра програла

Боротьбу за титул на Wimbledon продовжує одна із сестер, Людмила
Фото: ЕРА
4 липня свої поєдинки з різними партнерами зіграли у третьому колі парного розряду турніру Великого шлема Wimbledon (Великобританія) українські тенісистки, сестри Надія та Людмила Кіченок, до чвертьфіналу пробилася лише Людмила. Про це повідомляє сайт змагань.

Надія Кіченок у парі з Ралукою Олару з Румунії у двох сетах поступилися першою сіяною на турнірі парі Елізе Мертенс із Бельгії та Чжан Шуай із Китаю – 4:6, 3:6.

Людмила Кіченок разом з Оленою Остапенко з Латвії (сіяні четвертими) виграли у британок Гаррієт Дарт і Гезер Вотсон із результатом 5:7, 6:4, 6:2.

У чвертьфіналі українсько-латвійська пара вийде на корт проти Сюко Аоями з Японії і Чжань Гаоцін із Тайваню.

Контекст:

У 2022 році Wimbledon проводять із 27 червня до 10 липня. Призовий фонд турніру – £40,35 млн.

В одиночному розряді турніру українки боротьбу вже припинили.

Wimbledon – найстаріший турнір великого тенісу, його заснували у 1877 році. Проводять щорічно наприкінці червня на кортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу та крокету у Лондоні. Wimbledon – один із чотирьох турнірів Великого шлему поряд з Australian Open, US Open, Roland Garros і єдиний на кортах із трав'яним покриттям.

20 квітня організатори турніру оголосили, що усувають спортсменів із Росії і Білорусі від участі у змаганнях через повномасштабне вторгнення Росії до України.