Італійська "Рома" підписала форварда збірної України Довбика

Довбик гратиме за "Рому" під 11-м номером
Фото: asroma.com

Форвард збірної України Артем Довбик офіційно став гравцем італійського клубу Серії А "Роми". Про це 2 серпня повідомляють на сайті римського клубу.

У складі "джаллороссі" Довбик гратиме під 11-м номером.

В італійському клубі зауважили, що Довбик – перший український футболіст в історії "Роми".

"Завдяки інвестиціям […] "Рома" отримала одного з найкращих бомбардирів на міжнародній арені. І вперше клуб придбав найкращого бомбардира європейської ліги попереднього сезону. Такого ніколи не було", – ідеться в повідомленні.

За даними Corriere dello Sport, Довбик підписав п'ятирічний контракт із "Ромою" із зарплатнею €3,5 млн на рік + бонуси.

27-річний українець уже взяв участь у тренуванні команди 2 серпня.

Довбик так хотів перейти в "Рому", що відмовився від передбачених йому від трансферу €1,5 млн (згідно з угодою з попереднім клубом – іспанською "Жироною"), щоб закрити угоду.

"Жирона" отримає за Довбика €30,5 млн фіксованою платою, ще €5,5 млн передбачено у вигляді бонусів. Крім того, іспанський клуб отримає 10% від майбутнього перепродажу нападаючого збірної України, підкреслила Corriere dello Sport.

Контекст:

Довбик став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії Ла Ліги сезону 2023/2024. У 36 матчах (у 32 вийшов у стартовому складі "Жирони") українець забив 24 голи (сім – з пенальті), а також віддав вісім гольових передач. Довбик виграв "Трофей Пічічі", який присуджує іспанська газета Marca найкращому бомбардиру сезону Ла Ліги.