Євро 2024. Іспанія перемогла Албанію, Італія на останніх секундах відігралася у матчі з Хорватією і потрапила у плей-оф

Іспанці (у світлій формі) виграли всі свої поєдинки у групі
Фото: ЕРА

24 червня у Німеччині у третьому турі чемпіонату Європи з футболу у групі В збірна Іспанії виграла у збірної Албанії 1:0, а збірна Хорватії та збірна Італії зіграли внічию 1:1. Про це повідомляє сайт УЄФА.

Албанія й Іспанія грали у Дюссельдорфі.

Поєдинок передбачувано відбувався з перевагою іспанців, які за тур до завершення групового турніру вийшли у плей-оф турніру, вигравши обидва матчі.

Рахунок на 13-й хвилині відкрив влучний удар Феррана Торреса з "Барселони".

Іспанія й далі домінувала на полі, але, незважаючи на 60-відсоткове володіння м'ячем, забити ще раз не змогла.

Матч Хорватії та Італії проводили у Лейпцигу.

У двох попередніх поєдинках групи В чинні чемпіони Європи з Італії перемогли Албанію (2:1) і поступилися Іспанії (0:1), і перебували у вигіднішому турнірному положенні, ніж Хорватія (яка програла Іспанії 0:3 і зіграла внічию з Албанією 2:2).

Перший тайм завершився без забитих м'ячів, а на початку першого відзначився найтитулованіший гравець хорватської збірної Лука Модрич, який виступає за іспанський "Реал" (Мадрид).

На 54-й хвилині він не зумів реалізувати пенальті – голкіпер італійців удар парирував, але вже за хвилину Модрич забив із гри.

Збірна Італії провела більше атак, ніж збірна Хорватії (41 проти 27), і остання з них, уже на восьмій компенсованій хвилині другого тайму, виявилася результативною.

Свою команду від третього місця врятував Маттіа Дзакканьї з італійського "Лаціо", саме він завдав точного удару.

У підсумку перші два місця, які дають змогу гарантовано вийти у плей-оф, посіли іспанці й італійці. Хорвати чекатимуть, як завершаться ігри в інших групах, але двох очок для потрапляння у плей-оф навряд чи вистачить.

Таблиця: uefa.com

Контекст:

Фінальна частина Євро 2024 відбувається із 14 червня до 14 липня в Німеччині. У ній бере участь і збірна України.

Українці проведуть щонайменше три матчі у групі E.

17 червня вони програли Румунії з рахунком 0:3, 21 червня виграли у Словаччини з результатом 2:1. Окрім того, збірна України зіграє з Бельгією (26 червня). Щоб гарантовано вийти у плей-оф фінальної частини, потрібно посісти перше або друге місце у групі. Чотири найкращі команди, які посядуть треті місця у своїх групах (їх шість), також здобудуть путівки в 1/8 фіналу.