Євро 2024. Португалія достроково виграла групу F, Грузія взяла перше очко на чемпіонатах Європи

Туреччині португальці забили три м'ячі, які залишилися без відповіді
Фото: ЕРА

22 червня в Німеччині у другому турі чемпіонату Європи з футболу у групі F збірна Португалії перемогла збірну Туреччини із рахунком 3:0, а збірні Чехії і Грузії завершили матч унічию 1:1. Про це повідомляє сайт УЄФА.

Грузія і Чехія грали в Гамбурзі після поразок у першому турі.

Поєдинок відбувався із більшою перевагою чехів – підсумкова статистика продемонструвала, що вони провели 72 атаки, а їхні суперники – лише 31.

Однак першою забила Грузія, реалізувавши пенальті, призначене за гру рукою. Автор гола на четвертій компенсованій хвилині першого тайму – Жорж Мікаутадзе із французького клубу "Мец".

Чехам удалося зрівняти рахунок на 59-й хвилині, точного удару завдав Патрік Шик, який грає за німецький "Байєр" (Леверкузен).

Підсумковий результат – 1:1 – дав змогу футболістам із Кавказу взяти перше очко на чемпіонатах Європи (Євро у Німеччині – перше для Грузії в її історії).

У тому, що Грузія більше не пропустила, заслуга її голкіпера Георгія Мамардашвілі, якого УЄФА назвало гравцем матчу. "Терикон" писав, що за перші пів години гри Мамардашвілі зробив сім сейвів.

Туреччина і Португалія грали в Дортмунді.

Два м'ячі португальці забили в першому таймі, відзначилися Бернардо Сільва (грає за англійський "Манчестер Юнайтед") на 21-й хвилині і гравець турецької команди Самет Акайдін (із грецького "Панатінаїкоса"), який забив у власні ворота на 28-й хвилині.

Після перерви збірна Португалії й далі тиснула, унаслідок чого Бруну Фернандеш (партнер Сільви по "Манчестер Юнайтед") довів рахунок до розгромного на 56-й хвилині.

Підсумковий результат дав змогу збірній Португалії за тур до завершення виграти групу і вийти у плей-оф турніру. Компанію португальцям ще може скласти будь-яка збірна групи F.

Таблиця: uefa.com

У третьому турі, який відбудеться у групі F 26 червня, зіграють Грузія з Португалією і Чехія з Туреччиною.

Контекст:

Фінальна частина Євро 2024 відбувається із 14 червня до 14 липня в Німеччині. У ній бере участь і збірна України.

Українці проведуть щонайменше три матчі у групі E.

17 червня вони програли Румунії з рахунком 0:3, 21 червня виграли у Словаччини з результатом 2:1. Окрім того, збірна України зіграє з Бельгією (26 червня). Щоб гарантовано вийти у плей-оф фінальної частини, необхідно посісти перше або друге місце у групі. Чотири найкращі команди, які посядуть треті місця у своїх групах (їх шість), також здобудуть путівки в 1/8 фіналу.