"Кривбас" вимагає в УЄФА замінити турецького арбітра свого матчу в Лізі конференцій

"Кривбас" зазначив, що змагання в Україні проводять завдяки захисникам країни
Фото: fckryvbas.com

Футбольний клуб "Кривбас" (Кривий Ріг Дніпропетровської області) вимагає в УЄФА замінити іншим арбітром турецького суддю, котрому доручили обслуговувати матч Ліги конференцій, у якому "Кривбас" зіграє проти іспанського "Бетісу" (Севілья). Заяву опублікували 18 серпня на сайті українського клубу.

"Кривбас" звернувся до УЄФА із проханням заміни турецького арбітра Арди Кардешлера, призначеного на матч плей-оф Ліги конференцій [сезону] 2024/2025 "Кривбас" – "Бетіс", який відбудеться в найближчий четвер, 22 серпня, у місті Кошице, Словаччина. Нам стало відомо, що цей арбітр 21 березня 2024 року обслуговував товариський матч між Росією і Сербією, який проходив у Москві, Росія. Через це вважаємо неприпустимим залучення Арди Кардешлера до обслуговування матчу за участю української футбольного клубу", – ідеться в заяві.

У "Кривбасі" додали, що проінформували про ситуацію Українську асоціацію футболу (УАФ) і комітет арбітрів УАФ.

"Суддівство нашого міжнародного матчу арбітром, який судив матч за участі росіян, ще й безпосередньо в Росії, дискредитує весь наш клуб перед усіма вболівальниками "Кривбасу", серед яких є багато військових, які наразі захищають нашу країну від нападів Росії, а також перед усією Україною, яка потерпає від воєнної агресії росіян", – пояснили у клубі.

У релізі наголошують, що саме завдяки українським військовим в Україні проводять футбольні змагання на всіх рівнях.

Контекст:

"Кривбас" цього року дебютував у єврокубках, але в Лізі Європи двічі програв чеській "Вікторії" (Плзень) – 1:20:1 – на етапі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи, тому перейшов у Лігу конференцій.

Фінал Ліги конференцій УЄФА сезону 2024/2025 відбудеться 28 травня 2025 року у Вроцлаві (Польща).