Моурінью змінить колишнього тренера "Шахтаря" на посаді наставника італійської "Роми"

Моурінью підписав із "Ромою" трирічний контракт
Фото: EPA
Португальський тренер Жозе Моурінью з наступного сезону очолить італійську "Рому", на посаді головного тренера клубу він змінить екстренера донецького "Шахтаря" Паулу Фонсеку. Про це йдеться в повідомленні на сторінці "Роми" у Twitter 4 травня.

"Рома" рада повідомити, що Жозе Моурінью стане новим технічним менеджером першої команди починаючи із сезону 2021–2022 років", – ідеться в повідомленні.

Моурінью підписав із клубом трирічний контракт до 30 червня 2024 року, зазначають на сайті "Роми".

4 травня в клубі повідомили, що Фонсека покине команду після закінчення сезону. У "Рому" він перейшов із донецького "Шахтаря" влітку 2019 року.

В італійському чемпіонаті Серії А після 34 зіграних турів "Рома" посіла 7-ме місце, маючи в активі 55 очок. Також "Рома" вийшла в півфінал Ліги Європи, поступившись у першому матчі англійському клубу "Манчестер Юнайтед" із рахунком 2:6.

Контекст:

58-річний Моурінью за свою тренерську кар'єру виграв 25 клубних трофеїв. Раніше він тренував клуби "Порту" (Португалія), "Челсі" (Англія), "Інтер" (Італія), "Реал" (Іспанія), "Манчестер Юнайтед" і "Тоттенгем" (обидва Англія).

Португальський наставник – один із трьох тренерів в історії футболу, який виграв Лігу чемпіонів УЄФА з двома різними клубами ("Порту" та "Інтер"). Такий самий успіх Моурінью повторив і в Лізі Європи ("Порту" та "Манчестер Юнайтед").

Як тренер "Челсі" Моурінью тричі перемагав в англійській Прем'єр-лізі, також ставав чемпіоном Італії, Іспанії та Португалії.