"Не виключаю, що Андрій може повернутися". Павелко підтвердив, що Шевченко покинув пост наставника збірної України

Шевченка призначили головним тренером збірної України з футболу в липні 2016 року
Фото: ЕРА

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко 2 серпня у Facebook підтвердив інформацію, що Андрій Шевченко йде з посади головного тренера збірної України з футболу.

За словами президента УАФ, Шевченко і його тренерський штаб вирішили розвивати свою кар'єру на клубному рівні.

"Наша головна команда зробила величезний крок уперед у своєму розвитку. Ми почали грати в сучасний, видовищний футбол. Грою збірної України під керівництвом Андрія Шевченка захоплювалися не лише в Україні, але й у всьому світі!.. У результаті виступ збірної України на Євро 2020 став окремою яскравою сторінкою українського футболу. Перший в історії вихід у плей-оф на чемпіонатах Європи і підсумкове місце у вісімці найсильніших команд континенту – про це ми лише мріяли, коли Андрій Шевченко 2016 року розпочинав свою роботу на чолі національної команди", – сказав Павелко.

На його думку, обрана п'ять років тому стратегія розвитку головної команди країни підтвердила свою вірність.

"Вважаю, що цю роботу потрібно продовжити, і розраховую на те, що й Андрій Шевченко, і представники його тренерського штабу залишаться у структурі УАФ у якості консультантів і в подальшому. Не виключаю, що, набувши досвіду роботи в клубі, Андрій Шевченко зможе повернутися на пост головного тренера збірної України. А зараз я бажаю Андрію успіхів у тренерській роботі!" – підкреслив президент УАФ.

Контекст:

Шевченка призначили головним тренером збірної України з футболу в липні 2016 року. Його одноголосним рішенням обрав виконком футбольної федерації.

Раніше на Євро 2016 він входив у тренерський штаб української команди, допомагаючи Михайлові Фоменку.

Під керівництвом тренера Шевченка збірна України вперше в історії дійшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи з футболу. На Євро 2020 на 1/4 фіналу турніру національна команда поступилася збірній Англії (0:4).

Коментуючи ймовірність своєї відставки після поразки від збірної Англії, Шевченко говорив 4 липня на пресконференції, що після звіту за виконану роботу буде ухвалювати рішення про майбутнє.

1 серпня Шевченко заявив про завершення контракту з УАФ і підтвердив намір попрацювати клубним тренером.

Цього ж дня телеведучий Олександр Денисов сказав, що наразі Шевченко не веде переговорів із жодним клубом.