Небезпечна професія. На Олімпіаді австралійський скейтер під час заїзду збив оператора

Скейтбордист у Токіо вилетів із чаші і збив оператора з ніг
Фото: EPA
На Олімпійських іграх у Токіо австралійський скейтер Кіран Вуллі 5 серпня врізався в оператора під час кваліфікаційного заїзду. Про це повідомляє The Guardian.

Спортсмен упевнено почав виконувати трюк, але несподівано звернув із курсу, відірвався від краю бетонної чаші, у якій виконував програму, влетів в оператора і збив його з ніг.

Потерпілий представник медіа не розгубився і продовжив знімати. Вуллі переконався, що з ним усе гаразд, і повернувся на трек.

Видання зазначає, що, незважаючи на інцидент, Вуллі посів друге місце у своєму заїзді і вийшов у фінал. Щоправда, у фіналі він посів лише п'яте місце, як повідомляють на сайті Ігор.

Золоту медаль у цьому виді програми завоював його земляк, австралієць Кіган Палмер. Срібло дісталося бразильцеві Педро Барросу, володарем бронзової медалі став американець Корі Жуно.

Змагання зі скейтбордингу в межах Олімпіади проводять уперше. Міжнародний олімпійський комітет визнав цей вид спорту олімпійським 2016 року. Змагання проводили у двох дисциплінах – стріт (фінал у цій дисципліні відбувся 25 липня) і парк.

Контекст:

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо з 24-го липня до 9 серпня минулого року, через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Їх проводять без глядачів із 23-го липня до 8 серпня. В Олімпіаді бере участь майже 11 тис. спортсменів.