Олімпіада 2020. Український борець Насібов здобув вольову перемогу в півфіналі й гарантував собі срібну медаль

Найбільшим досягненням Насібова досі була бронза юніорського чемпіонату світу 2018 року
Фото: НОК України та олімпійська команда/NOC of Ukraine and the Olympic Team / Facebook

Український борець греко-римського стилю Парвіз Насібов 3 серпня в півфінальній сутичці до 67 кг на Олімпійських іграх у Токіо переміг спортсмена з Єгипту Мохамеда Ібрагіма Ельсаєда. Про це йдеться на сайті Олімпіади.

Триразовий чемпіон Африки, чемпіон Африканських ігор 2019 року вів із рахунком 6:0, проте українцеві вдалося переломити перебіг поєдинку і виграти 7:6.

Отже, Насібов вийшов у фінал, який відбудеться завтра. Щонайменше український спортсмен уже гарантував собі срібну медаль.

У чвертьфіналі 22-річний українець переміг чемпіона світу 2018 року, представника Олімпійського комітету Росії Артема Суркова.

Найбільшим досягненням Насібова досі була бронза юніорського чемпіонату світу 2018 року.

Контекст:

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо з 24 липня до 9 серпня минулого року, через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Їх проводять без глядачів із 23 липня до 8 серпня. В Олімпіаді візьме участь приблизно 11 тис. спортсменів із більше ніж 200 країн світу.

У медальному заліку на першому місці зараз Китай (32 золоті, 20 срібних і 16 бронзових медалей). На другому – США, на третьому – Японія.

Україна наразі на 60-му місці, у неї шість олімпійських медалей: одна срібна – у запливі на дистанції 1500 метрів вільним стилем і п'ять бронзових – у жіночому дзюдо, у чоловічому фехтуванні, у стрільбі з пневматичного пістолета, у запливі на дистанції 800 метрів вільним стилем і у великому тенісі.