Організатори "Формули-1" скасували Гран-прі Туреччини

Гран-прі Туреччини викреслили з календаря "Формули-1" 2021 року

Фото: EPA
Етап "Формули-1" у Стамбулі Гран-прі Туреччини 2021 року не відбудеться через введені у країні обмеження у зв'язку з COVID-19. Про це 14 травня повідомляють на сайті Міжнародної автомобільної федерації (FIA).

Замість Гран-прі Туреччини заплановано другі перегони на автодромі в Австрії.

Згідно з оновленим календарем перегонів, опублікованим у Facebook "Формули-1", Гран-прі Франції відбудеться 1820 червня – на тиждень раніше, ніж було заплановано на початку сезону. Потім два етапи поспіль відбудуться в Австрії: 2527 червня і 24 липня.

Загалом у сезоні "Формули-1" заплановано 23 гонки.

Водночас, як наголошують у повідомленні FIA, промоутер Гран-прі Туреччини звернувся до організаторів "Формули-1" із проханням перенести перегони у Стамбулі на пізніший строк.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними Міністерства охорони здоров'я Туреччини, за весь час пандемії у країні підтвердили понад 5,08 млн випадків коронавірусної інфекції (11 534 – протягом останньої доби), померло приблизно 44 тис. пацієнтів із COVID-19.

Із 29 квітня до 17 травня в Туреччині ввели жорсткий локдаун на додаток до цілодобової комендантської години, яка діє у країні із 22 квітня. Влада уточнила, що обмеження не торкнуться туристів, які запланували відпочинок із проживанням у готелях. Із 7 травня в Туреччині локдаун посилили.