Ротань назвав остаточний список футболістів збірної України, які поїдуть на Олімпіаду, і озвучив мету команди

Перший матч на Олімпіаді українці зіграють 24 липня
Фото: uaf.ua

Головний тренер олімпійської збірної України з футболу Руслан Ротань оголосив прізвища 22 спортсменів, які захищатимуть честь країни на літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі. Про це 12 липня поінформував сайт Української асоціації футболу (УАФ).

До списку увійшли:

Воротарі: Руслан Нещерет ("Динамо", Київ), Кіріл Фесюн ("Колос", Ковалівка), Георгій Єрмаков ("Олександрія", Кіровоградська область).

Захисники: Максим Таловеров (ЛАСК, Австрія), Арсеній Батагов ("Зоря", Луганськ), Ілля Крупський, Євген Павлюк (обидва – "Ворскла", Полтава), Олександр Мартинюк ("Олександрія"), Олексій Сич ("Рух", Львів), Володимир Салюк ("Чорноморець", Одеса).

Півзахисники: Максим Хлань ("Легія", Польща), Артем Шулянський ("Олександрія"), Валентин Рубчинський, Максим Брагару, Микола Михайленко (усі – "Динамо"), Олег Очеретько, Кирило Сігеєв, Дмитро Криськів (усі – "Шахтар", Донецьк), Олег Федор ("Рух"), Владислав Велетень ("Колос", Ковалівка).

Нападники: Ігор Краснопір ("Оболонь", Київ), Данило Сікан ("Шахтар", Донецьк).

В УАФ пояснили, що в олімпійській збірній мають грати футболісти, які народилися після 1 січня 2001 року. Окрім того, кожна команда може внести до заявки трьох футболістів, котрі старші за цей вік.

Щодо турнірних завдань на Олімпіаді 2024, Ротань заявив, що "хочеться крок за кроком іти вперед".

"Не хочу нічого прогнозувати. Зараз наша мета – добре підготуватися, і вже потім, від матчу до матчу, будемо ставити завдання. Я вважаю, що так буде краще і спокійніше гравцям. Не хочеться на них тиснути. Ми чудово розуміємо, що деякі наші виконавці ще не грали на турнірах такого рівня, тож їм буде важко. Ми повинні всім тренерським штабом прийняти цей психологічний тиск на себе. Треба, щоб хлопці почувалися розкуто, адже лише в такому стані вони зможуть продемонструвати свої найкращі якості", – пояснив він.

Перед Олімпіадою збірна під керівництвом Ротаня виграла турнір у Франції, здобувши перемоги в усіх п'яти поєдинках (перемога у фіналі була в серії 11-метрових ударів).

Контекст:

Олімпійський футбольний турнір відбудеться з 24 липня до 9 серпня в семи містах Франції: Парижі, Марселі, Ліоні, Бордо, Сент-Етьєні, Ніцці й Нанті. 

Збірна України, одна із 16 учасниць футбольного турніру, потрапила у групу В разом з Аргентиною, Марокко й Іраком. Свої поєдинки у груповому турнірі Олімпіади 2024 підопічні Ротаня гратимуть 24-го, 27-го і 30 липня.