Світоліна й Костюк провели трисетові матчі на Олімпіаді 2024. У чвертьфінал тенісного турніру вийшла одна з них

Костюк (на фото) у трьох сетах перемогла Саккарі
Фото: EPA (архів)

Українська тенісистка Еліна Світоліна (№31 у рейтингу WTA) у трьох сетах (6:7, 6:2, 4:6) поступилася переможниці Wimbledon Барборі Крейчиковій (№10 WTA) із Чехії в поєдинку 1/8 фіналу олімпійського турніру в Парижі. Про це повідомляють на сайті Олімпіади 2024.

Світоліна вела в першій партії 3:0, але чешка змогла вирівняти гру, а потім і перемогти на тай-брейку.

У вирішальному третьому сеті українка знову повела 2:0, після чого Крейчикова взяла три гейми поспіль. У восьмому Світоліна віддала суперниці свою подачу. Відіграти два гейми українка вже не зуміла.

Інша українська тенісистка Марта Костюк (№19 у рейтингу WTA) також у трисетовому матчі (4:6, 7:6, 6:4) перемогла Марію Саккарі (№8 WTA) із Греції, зазначають на сайті Ігор.

Їхній поєдинок тривав майже три години. Костюк, програвши першу партію, зуміла відігратися на тай-брейку у другій. У вирішальному третьому сеті Саккарі відіграла три брейк-пойнти в четвертому геймі, але українка дотиснула суперницю (3:1). У підсумку Костюк здобула перемогу в партії з рахунком 6:4.

У чвертьфіналі Олімпіади 2024 Костюк зіграє проти Донни Векич із Хорватії (№21 WTA).

Раніше суперниці між собою грали лише одного разу – цьогоріч на Roland Garros сильнішою була Векич – 7:5, 6:4.

Контекст:

Олімпійські ігри в Парижі триватимуть до 11 серпня 2024 року. Україну на Олімпіаді 2024 представлятиме найменша в історії кількість спортсменів – 140.

Костюк уперше виступає на Олімпійських іграх. Вона єдина з українок пробилася у чвертьфінал Олімпіади 2024 в жіночому одиночному розряді.