Світоліна не змогла пробитися в півфінал Roland Garros

Світоліна програла Соболенко й не потиснула їй руки
Фото: ЕРА
Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна (№192 у рейтингу WTA) у чвертьфіналі Відкритого чемпіонату Франції з тенісу (Roland Garros) програла в матчі з білоруською тенісисткою Аріною Соболенко.

Про це повідомляє сайт WTA.

Матч тривав два сети й завершився з рахунком 6:4, 6:4 на користь другої ракетки світу Соболенко.

Для Світоліної сьогоднішній матч став дев'ятим чвертьфіналом у турнірах Grand Slam і четвертим – на Roland Garros, зазначає "Великий теніс України".

Світоліна, ідучи з корту, не потиснула руки білоруській суперниці: українка пройшла повз Соболенко, яка чекала її біля сітки, і одразу пішла потиснути руку судді, публіка почала свистіти. Це видно на кадрах, опублікованих Eurosport.

У півфіналі Соболенко зіграє із чеською тенісисткою Кароліною Муховою.

Контекст:

Roland Garros відбувається на ґрунтових кортах із 28 травня до 11 червня. Загальний призовий фонд турніру (чоловіки та жінки) становить 2023 року €49,6 млн.

Світоліна – найтитулованіша тенісистка України. У 20222023 роках вона робила 13-місячну перерву у спортивній кар'єрі через народження доньки й повернулася у спорт, посідаючи 1344-ту позицію в рейтингу WTA. Першу перемогу після виходу з декретної відпустки вона здобула у квітні.

На Roland Garros Світоліна на шляху до 1/8 фіналу перемогла двох росіянок – Анну Блінкову й Дар'ю Касаткіну.