Світоліна відрекомендувала нового тренера та свою команду

Світоліна – №15 рейтингу Жіночої тенісної асоціації
Фото: Elina Svitolina / Facebook
Українська тенісистка Еліна Світоліна (№15 рейтингу Жіночої тенісної асоціації, WTA) відрекомендувала свою нову команду, з якою пройшла підготовку до сезону 2022 року. Спільне фото спортсменка опублікувала у Facebook 23 грудня.

"Передсезонка була важкою і спітнілою, але тепер справу зроблено. Напевно, через це у мене найбільша усмішка на обличчі", – написала Світоліна.

Тренером Світоліної став латвієць Андіс Юшка, раніше він працював з Оленою Остапенко з Латвії (№28 WTA) та Амандою Анісімовою зі США (№78 WTA), зазначає Top Five.

Окрім Юшки, до складу команди Світоліної увійшли австрійський тренер-консультант Гюнтер Бреснік (він також тренує чоловіка Еліни  Гаеля Монфіса) та наставник із фізпідготовки Юрій Жураковський.

Контекст:

Із кінця грудня 2016 року Світоліну тренував француз Тьєррі Асьйон, із яким вона припинила співпрацю після вильоту з US Open. За час роботи з ним тенісистка виграла вісім титулів WTA (із них чотири – категорії Premier 5), а також дійшла до чвертьфіналів на Roland Garros та Australian Open.

6 вересня 2018 року сайт агентства Top Five повідомив про припинення співпраці Світоліної з Асьйоном.

12 вересня портал tennis.life повідомив, що Світоліна тренується у Флориді у США під керівництвом Ніка Савіано. Американець відомий за роботою з канадкою Ежені Бушар та американкою Слоан Стівенс.

13 жовтня Світоліна відмовилася від послуг Савіано і заявила, що тренуватиметься з Ендрю Беттлсом, який був її спаринг-партнером. Разом із британцем вона вперше у кар'єрі виграла підсумковий турнір WTA.

Після п'яти років та 11 титулів Світоліна 25 жовтня 2021 року оголосила про припинення співпраці з Беттлсом.

Цього року українка перемогла на турнірі WTA у Чикаго, а на Олімпіаді 2020 у Токіо Світоліна виграла бронзову медаль.