"Час іти далі". Трубін перейшов із "Шахтаря" в "Бенфіку"

Трубін підписав контракт із португальською "Бенфікою"
Фото: EPA

Воротар збірної України Анатолій Трубін, який раніше виступав за донецький "Шахтар", офіційно став гравцем "Бенфіки" (Лісабон, Португалія). Сторони підписали контракт на п'ять років. Про це 10 серпня повідомила у Facebook пресслужба донецького клубу, трансфер підтвердила "Бенфіка" у Twitter.

"Ласкаво просимо, Трубін", – ідеться в повідомленні португальського клубу.

Донецький клуб побажав голкіперу успіхів та подякував за спільну роботу.

22-річний Трубін в Instagram також подякував клубу, якому віддав 16 років життя, і написав: "Час іти далі. Я не прощаюся, а кажу "до побачення".

Контракт основного голкіпера збірної України з титулованим португальським клубом розрахований на п'ять років, до 2028 року. Twitter "Бенфіки" опублікував фотосесію Трубіна, де він позує у футболці із символічним номером 2028.

Про фінансові деталі угоди не повідомляють. За інформацією футбольного інсайдера, італійського журналіста Фабріціо Романо, сума трансферу €10 млн є фіксованою ціною, ще €1 млн передбачено у вигляді бонусів. Окрім того, "гірники" отримають 40% від наступного продажу.

Контекст:

Трубін є вихованцем академії "Шахтаря", за яку виступав з 11 років. Дебютував у складі головної команди 26 травня 2019 року, із сезону 2020–2021 років був основним голкіпером "помаранчево-чорних". Загалом провів за "Шахтар" 94 матчі. Разом із клубом тричі ставав чемпіоном України (2019, 2020, 2023) та вигравав Суперкубок України (2021). Граючи за "Шахтар", Трубін у всіх турнірах пропустив 94 голи. У 39 іграх йому вдалося зберегти ворота "сухими".