"У професійний бокс треба переходити, коли ти готовий". Хижняк упевнений, що не втратить трьох років, залишившись серед "аматорів"

Хижняк про перехід у "професіонали": Це інший бокс, інша часова дистанція

Фото: EPA
Срібний призер Олімпіади 2020 у Токіо український боксер Олександр Хижняк упевнений, що три роки до наступних Ігор 2024 у Парижі краще підготують його для переходу у "професіонали". Про це Хижняк сказав в інтерв'ю LIGA.net, опублікованому 19 серпня.

"Чи боюся я втратити ці три роки? Ні. Думаю, у професійний бокс треба переходити, коли ти готовий. Це інший бокс, інша часова дистанція – замість трьох раундів у тебе 12, інші суперники, інший підхід. Це не просто виступив вдало на Олімпіаді, а завтра маєш професійний контракт", – зазначив Хижняк.

Боксер в інтерв'ю телеканалу "Дом" заявляв, що має намір залишитися в олімпійському боксі, "щоб привезти золото в Україну".

Контекст:

Хижняк 7 серпня виборов срібну медаль на Олімпійських іграх у Токіо. У фіналі українець зустрівся з бразильцем Хебертом Соузою. Хижняк "всуху" виграв перші два раунди, проте у третьому пропустив удар, після якого суддя зупинив бій, зафіксувавши перемогу представника Бразилії нокаутом.