Українець Дідух виборов золото Паралімпіади 2024 у настільному тенісі

Дідух виборов золоту медаль
Фото: paralympic.org

Українець Віктор Дідух 7 вересня виграв золоту медаль Паралімпійських ігор 2024 у Парижі. Про це повідомляють на сайті Паралімпіади.

У фіналі змагань із настільного тенісу у класі MS8 (спортсмени грають стоячи, мають порушення рухів обох рук або ніг, помірно однієї ноги або відсутність кінцівок) він переміг китайця Шуай Жао.

Як уточнює "Суспільне Спорт", настільні тенісисти обмінялися перемогами в сетах, у третій партії українець вийшов уперед. За рахунку 9:8 на користь українця Шуай Жао зумів узяти три поспіль очки й перевести гру у п'ятий сет, але там із рахунком 11:9 переміг Дідух, завдяки чому став чемпіоном Паралімпійських ігор 2024. До цього Шуай Жао у півфіналі переміг іншого українця, Максима Ніколенка.

Для Дідуха це вже четверта медаль на Паралімпіадах. Він був чемпіоном у Ріо 2016 у чоловічій команді (з Ніколенком і Михайлом Поповим). У Токіо 2021 року здобував срібло одиночного і командного турнірів.

Сайт Паралімпійських ігор зазначає, що в Парижі Дідух здобув уже дві медалі. До цього була бронза в міксті настільного тенісу разом з Іриною Шинкарьовою у класі XD17.

Медаль Дідуха в настільному тенісі стала 70-ю для України в Парижі, зазначає "Суспільне Спорт".

Контекст:

XVII літні Паралімпійські ігри – восьмі літні Ігри за участю спортсменів-паралімпійців України. За роки незалежності українські паралімпійці взяли участь у семи літніх і семи зимових Паралімпійських іграх і вибороли загалом 613 медалей.

Літня Паралімпіада 2024 у Парижі стартувала 28 серпня і триватиме до 8 вересня. Україну в 17 із 22 видів спорту на Іграх представлятиме 140 спортсменів (найбільше представництво в історії).