Українська штовхальниця ядра Помазан утретє стала чемпіонкою Паралімпіади

Помазан стала першою у змаганнях класу F35
Фото: Міністерство молоді та спорту України / Facebook

Українська штовхальниця ядра Марія Помазан 5 вересня виборола золото Паралімпійських ігор 2024 у змаганнях класу F35. Про це йдеться на сайті змагань.

Помазан виборола першість, із першої спроби продемонструвавши найкращий результат – 12,75 метра.

Параатлетка в коментарі "Суспільному" зазначила, що присвятила цю медаль українським захисникам, рятувальникам, волонтерам, лікарям – "ця медаль для України".

Вона додала, що всі сили хотіла вкласти в першу спробу, тому не робила підготовчих. За словами Помазан, вона прагнула ще кращого результату, однак на заваді став сильний дощ.

Як зазначили в Міністерстві молоді та спорту України, для параспортсменки це третє золото в кар'єрі на Паралімпійських іграх.

Загалом в України вже 53 нагороди на Паралімпіаді в Парижі.

Контекст:

XVII літні Паралімпійські ігри – восьмі літні Ігри за участю спортсменів-паралімпійців України. За роки незалежності українські паралімпійці взяли участь у семи літніх і семи зимових Паралімпійських іграх і вибороли загалом 613 медалей.

Літня Паралімпіада 2024 у Парижі стартувала 28 серпня і триватиме до 8 вересня. Україну в 17 із 22 видів спорту на Іграх представлятиме 140 спортсменів (найбільше представництво в історії).