Уродженець України Плєсной виборов бронзу Олімпіади для Грузії. Він заявив, що в Україні не створюють умов для спортсменів

Плєсной: У мене були серйозні розбіжності з Федерацією важкої атлетики, тому я вирішив виступати за іншу країну
Фото: EPA
31 липня українець за походженням Антон Плєсной здобув для Грузії бронзову медаль із важкої атлетики у ваговій категорії 96 кг на Олімпіаді 2020. Про це свідчать дані на офіційному сайті Ігор.

Із 2018 року Плєсной виступає за Грузію.

"В Україні не створюють умов для спортсменів. Їм не дають того, на що вони заслуговують. У мене були серйозні розбіжності з Федерацією важкої атлетики, тому я вирішив виступати за іншу країну. У мене просто не було іншого вибору. Якби я зараз виступав за Україну, то, можливо, на Олімпіаду не поїхав би взагалі", – цитує заяву Плєсного в ефірі Суспільного видання "Трибуна".

Він подякував Грузії за те, що та дала йому можливість виступати на Іграх, але зазначив, що "не забуває своєї землі" і те, що родом із Донбасу.

"Люблю свою землю, Україну і Грузію – це для мене рідні місця", – сказав Плєсной.

У коментарі "Sputnik Грузія" перед Олімпіадою спортсмен розповідав також, що у нього "були певні проблеми у збірній України". Плєсной дістав кілька пропозицій із різних країн і обрав Грузію, оскільки там, на його думку, були кращі умови.

Контекст:

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо з 24 липня до 9 серпня торік, через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Їх проводять без глядачів із 23 липня до 8 серпня. В Олімпіаді візьме участь майже 11 тис. спортсменів із більше ніж 200 країн світу.

В України станом на 1 серпня шість олімпійських медалей, п'ять бронзових – у жіночому дзюдо, у чоловічому фехтуванні, у стрільбі з пневматичного пістолета, у запливі на дистанції 800 метрів вільним стилем і у великому тенісі – і срібло у запливі на дистанції 1500 метрів вільним стилем.