"Згадайте 2006 рік". Єрмак прокоментував перший матч, який програла збірна України на Євро 2024

Українці програли перший матч Євро 2024 з рахунком 0:3
Фото: ЕРА

Програш національної збірної України збірній Румунії 17 червня в першому матчі чемпіонату Європи з футболу ще не позбавляє Україну шансів на загальну перемогу. Таку думку в серії постів у Telegram висловив глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Нічого", – написав він, коли рахунок уже був 3:0 на користь румунів, але матч ще тривав.

Ще за чотири хвилини, коли головний тренер збірної України Сергій Ребров почав робити перші заміни, глава ОП зазначив: "Згадайте 2006 рік, як почали і де потім опинилися".

"Не той великий, хто ніколи не падав, а той великий – хто падав і вставав. (С)", – підкреслив Єрмак, коли матч уже завершився розгромом збірної України.

Скріншот: Андрій Єрмак / Telegram

У 2006 році збірна України в першому матчі фінальної частини чемпіонату світу у Німеччині з рахунком 0:4 поступилася Іспанії, але виграла решту матчів у групі (в Саудівської Аравії 4:0 та в Тунісу 1:0), що дало змогу вийти у плей-оф.

Тоді українці в 1/8 фіналу завдяки пенальті переграли швейцарців (0:0, 3:0) і дійшли до чвертьфіналу, де припинили боротьбу, поступившись із рахунком 0:3 Італії, яка стала тоді чемпіоном світу.

Контекст:

Фінальну частину Євро 2024 проводять із 14 червня до 14 липня в Німеччині.

Збірна України проведе щонайменше три матчі у групі E. Окрім Румунії, суперниками українців стануть збірні Словаччини (21 червня) та Бельгії (26 червня). Щоб гарантовано вийти у плей-оф фінальної частини, треба посісти перше чи друге місце у групі. Чотири найкращі команди, які посядуть треті місця у своїх групах (їх шість), також здобудуть путівки до 1/8 фіналу.