Антон Геращенко про затримання в Італії українського військового: Уся ця історія схожа на чергову російську провокацію

Геращенко стверджує, що на озброєнні батальйону ім. Кульчицького не було мінометів
Фото: Антон Геращенко / Facebook

Правоохоронні органи Італії могли почати кримінальне переслідування українського військовослужбовця Віталія Марківа на підставі документів, надісланих із Росії, припустив нардеп Антон Геращенко.

Спецслужби Російської Федерації могли посприяти затриманню в Італії бійця батальйону ім. Кульчицького Національної гвардії України Віталія Марківа. Про це заявив радник глави Міністерства внутрішніх справ України, депутат Верховної Ради від "Народного фронту" Антон Геращенко в ефірі телеканала "112 Україна".

За його інформацією, Марків приїхав в Італію до матері, де його було затримано.

"Уся ця історія дуже погано пахне й схожа на чергову російську провокацію. Італійські правоохоронці повинні надати Україні інформацію, де було б чітко розписано, які докази у них є. Ми припускаємо, що, найімовірніше, спецслужби РФ передали в Італію якісь надумані документи, на підставі яких італійці завели кримінальну справу", – сказав він.

Коментуючи висунуту прокуратурою міста Павія підозру в причетності Марківа до загибелі на Донбасі фотокореспондента Андреа Роккеллі та його перекладача Андрія Миронова 2014 року, Геращенко нагадав, що вони загинули внаслідок мінометного обстрілу.

"Справа в тому, що в батальйоні ім. Кульчицького не було мінометів, із яких можна було б уразити італійського фотокореспондента", – сказав політик.

Фотограф з Італії та його російський перекладач загинули 24 травня 2014 року біля Слов'янська Донецької області.

У Генпрокуратурі стверджують, що Роккеллі й Миронов загинули внаслідок обстрілу з боку проросійських бойовиків.