Авдіївка залишається без води – ДСНС

Жителі Авдіївки отримують воду погодинно
Фото: pravlife.org

Донецьку фільтрувальну станцію, що забезпечує водою Авдіївку, почнуть запускати 25 липня, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

У зв'язку із зупиненням Донецької фільтрувальної станції було припинено водопостачання міста Авдіївки з населенням 22 тис. осіб, повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 07.00 25 липня вода з Донецької фільтрувальної станції не надходить", – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що водопостачання населення здійснюють погодинно, із 6.00 до 9.00 та з 18.00 до 21.00, із запасів резервуара ємністю 4 тис. м&³3;.

"На 25 липня заплановано проведення регламентно-налагоджувальних робіт і запуск ДФС. Очікуваний час подачі води до споживачів – 22.00 25 липня", – інформують у ДСНС.

22 липня внаслідок бойових дій сталося пошкодження лінії електропередачі, що призвело до припинення електропостачання Донецької фільтрувальної станції.

Станція забезпечує водою майже 600 тис. людей, зокрема жителів Авдіївки. Місто в центральній частині Донецької області розташоване на кордоні з окупованим Донецьком і підконтрольне уряду України. Авдіївка постійно зазнає обстрілів із боку проросійських бойовиків. Місто не раз залишалося без електро-, водо- та газопостачання.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.