Безпілотник місії ОБСЄ в Донецькій області обстрілювали з гармат зенітної установки – звіт

На Донеччині стріляли по безпілотнику місії ОБСЄ
Фото: EPA

За 4 км від селища Мінерального Донецької області, підконтрольного бойовикам "ДНР", 11 червня спостерігачі місії ОБСЄ запустили безпілотник, політ якого попередньо погодили зі Спільним центром з контролю та координації.

На тимчасово окупованій території біля селища Мінерального Донецької області обстріляли безпілотник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це йдеться у звіті місії за 11 червня.

Перебуваючи за 4 км від селища Мінерального 11 червня спостерігачі місії запустили безпілотник, політ якого попередньо погодили зі Спільним центром з контролю та координації (СЦКК).

"Об 11.13, коли БПЛА пролітав на відстані приблизно 900 м на північ від позиції патруля СММ, спостерігачі почули чотири–п'ять пострілів із гармати БМП‑2 і черги із зенітної установки (ЗУ‑23) за 1 км на північ. Розвертаючи БПЛА назад, вони почули численні постріли і черги зі стрілецької зброї за 300 м на північ. За їхньою оцінкою, вогонь було націлено безпосередньо на БПЛА", – ідеться в повідомленні.

Спостерігачі приземлили апарат і покинули район. Про інцидент поінформували СЦКК.

Раніше місія повідомляла, що по їхньому безпілотнику 9 червня стріляли в Луганській області в районі селища Золотого.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.