Під Первомайськом бойовики закладали протитанкові міни – місія ОБСЄ

Місія ОБСЄ повідомила про протитанкові міни бойовиків поблизу Первомайська
Фото: EPA

Двоє бойовиків "ЛНР" 1 червня відсунули "дерев'яну дошку з розміщеними на ній п'ятьма протитанковими мінами" від двох траншей біля дороги під Первомайськом Луганської області, дозволивши проїхати автомобілям спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, ідеться у звіті місії.

Бойовики терористичного угруповання "ЛНР" неподалік Первомайська Луганської області закладали протитанкові міни. Про це йдеться у звіті спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ за 2 червня.

"Уранці 1 червня на блокпості, розміщеному за 800 м на північ від підконтрольного "ЛНР" Первомайська, спостерігачі бачили три загородження, які частково перекривали дорогу, а також трьох неозброєних членів "ЛНР", які копали траншеї на узбіччі дороги. У другій половині дня вони побачили дві траншеї, які сходилися до середини дороги. Між ними залишився проїзд шириною приблизно у два метри", – повідомили у СММ.

У звіті йдеться, що двоє озброєних бойовиків "ЛНР" відсунули "дерев'яну дошку з розміщеними на ній п'ятьма протитанковими мінами" від кожної траншеї і так дозволили проїхати автомобілям місії.

2 червня на цьому ж блокпості члени патруля СММ ОБСЄ побачили три загородження, які частково перекривали дорогу.

"Уздовж двох загороджень біля кожної траншеї була дерев'яна дошка з розміщеними на ній шістьома протитанковими мінами (ТМ-62). Двоє присутніх там російських офіцерів із Спільного центру контролю та координації сфотографували ці загородження, а також нагадали члену "ЛНР" на блокпості, що закладання протитанкових мін є порушенням Рамкового рішення про розведення сил і засобів. За словами одного з офіцерів, до ранку 3 червня ці міни будуть вилучені", – повідомили в місії.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.