Безпілотник ОБСЄ зафіксував проїзд колони вантажівок із РФ в Україну. Відео

Біля російсько-українського кордону колона вантажівок повернула на ґрунтову дорогу
Скріншот: OSCE Special Monitoring Mission to Ukraine / YouTube

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ опублікувала 10 серпня на YouTube відео, зняте безпілотником далекого радіуса дії, який зафіксував колони вантажівок, що посеред ночі в'їжджали з РФ в Україну і виїжджали з неї ґрунтовою дорогою. В ОБСЄ зазначили, що в цьому районі немає прикордонно-пропускних пунктів. 7 серпня о 22.15 БПЛА виявив колону з восьми шестиколісних вантажівок із накритими брезентом вантажними відсіками. Вони їхали дорогою за 62 км на схід від Донецька і приблизно за 3,5 км від кордону між Україною і РФ повернули на схід на ґрунтову дорогу, що проходить через кордон. Після цього БПЛА зафіксував другу колону, яка прямувала в західному напрямку від кордону з РФ тією самою ґрунтовою дорогою.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. З цього часу урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію. 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї почалася операція Об'єднаних сил.

СММ ОБСЄ є неозброєною цивільною місією, яка спостерігає за ситуацією у всіх регіонах України. Вона регулярно готує звіти про ситуацію в країні, а також бере участь у переговорах між сторонами конфлікту на Донбасі. Місія розпочала свою роботу 29 липня 2014 року згідно з рішенням постійної ради ОБСЄ.