Більшість росіян виступає за підтримку бойовиків на Донбасі – соцопитування

9% росіян дотримуються варіанту "війни до переможного кінця"
Фото: EPA

Більшість росіян схвалює допомогу бойовикам на окупованих територіях Донбасу навіть на шкоду відносинам з Україною та Заходом, свідчать дані опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки.

Більшість росіян уважає, що Росії не слід припиняти підтримку бойовиків на окупованих територіях Донбасу. Про це свідчать опубліковані в п'ятницю дані опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Більше ніж половина опитаних росіян (61%) уважає, що РФ слід і далі надавати допомогу бойовикам на Донбасі навіть на шкоду відносинам з Україною та Заходом.

За відправлення "гуманітарних конвоїв" із Росії на окуповані території висловився 81% росіян.

Мирні переговори, "заморожування" конфлікту з поступками з боку Росії та значними фінансовими витратами для допомоги "народним республікам" підтримало 80% опитаних.

Лише 9% росіян висловилися за варіант "війна до переможного кінця".

Опитування проводили 5–7 липня 2017 року. Методом телефонного інтерв'ю опитали 1800 респондентів. Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,5%.

У квітні 2014-го почався збройний конфлікт на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

Росія почала відправляти "гумконвої" на Донбас улітку 2014 року. Офіційний Київ не раз заявляв, що російський "гуманітарний конвой" потрапляє на територію України з порушенням процедур, оскільки його не перевіряють ні українські прикордонники та митники, ні представники Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Окрім того, за даними української влади, під виглядом "гумконвою" Росія ввозить в Україну зброю та техніку для бойовиків. Після їх відправлення на Донбасі різко зростає кількість обстрілів сил антитерористичної операції.