Бойовикам, які розстріляли нацгвардійців під час звільнення Лисичанська, оголосили підозру

Унаслідок атаки бойовиків у Лисичанську загинуло четверо українських військових
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

23 липня 2014 року учасники збройних підрозділів "Восток-13" і "Сибирь" улаштували засідку українським військовим, які визволяли Лисичанськ Луганської області. П'ятьом бойовикам оголосили підозру, двоє з них – росіяни.

Прокуратура оголосила підозру бойовикам, які обстріляли групу українських військовослужбовців під час звільнення Лисичанська Луганської області 2014 року. Про це 22 липня повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, 23 липня 2014 року учасники збройних підрозділів "Восток-13" і "Сибирь" улаштували засідку на підступах до Лисичанська. Під час операції Нацгвардії України бойовики почали атаку із застосуванням снайперської, стрілецької та автоматичної зброї.

У бойовому зіткненні від кулі снайпера загинули генерал-майор Нацгвардії України Олександр Радієвський і ще троє військових, 11 нацгвардійців було поранено.

Прокурори зібрали докази, що до злочину причетні двоє громадян Російської Федерації та троє місцевих жителів. Їх повідомили про підозру за фактом участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань, що призвело до загибелі людей, а також у посяганні на територіальну цілісність України (ч. 5 ст. 260, ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України).

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

Лисичанськ був під контролем бойовиків "ЛНР" із кінця травня до кінця липня 2014 року.