Бойовики блокують роботу КПВВ на Донбасі – Держприкордонслужба

Держприкордонслужба повідомила, що російські окупанти перешкоджають нормальному функціонуванню гуманітарних дорожніх коридорів на Донбасі
Фото: dpsu.gov.ua

У КПВВ "Станиця Луганська" в ОРДЛО сьогодні пропустили п'ятьох громадян, проте згодом вони повернулися на контрольовану Києвом територію, оскільки бойовики заблокували рух на цьому напрямку, повідомляє Держприкордонслужба України.

Бойовики блокують роботу контрольних пунктів в'їзду-виїзду на Донбасі. Про це 15 червня повідомляє Державна прикордонна служба України.

Як підкреслили у відомстві, російські окупанти перешкоджають нормальному функціонуванню гуманітарних дорожніх коридорів.

Зазначають, що через КПВВ "Станиця Луганська" на тимчасово окуповану територію України сьогодні пропустили п'ятьох громадян. Однак згодом вони повернулися на контрольовану Києвом територію, оскільки бойовики заблокували рух на цьому напрямку.

КПВВ "Мар'їнка", за даними Держприкордонслужби, не функціонував через окупантів, які блокували будь-які спроби громадян перетнути лінію розмежування. Зокрема, російські найманці вже протягом чотирьох діб утримують перед своїм блокпостом двох людей, не дозволяючи їм проїхати додому.

10 червня Україна відновила роботу пунктів пропуску "Мар'їнка" і "Станиця Луганська", перервану через спалах коронавірусної інфекції. За інформацією Держприкордонслужби України, представники незаконних збройних формувань зірвали відкриття контрольних пунктів, довго не пропускаючи людей.