Бойовики "ДНР" не пустили місії ОБСЄ до села Щербак через "спецоперацію"

Місії ОБСЄ не пустили до села Щербак
Фото: EPA

Троє озброєних чоловіків у військовій формі із закритими обличчями 29 вересня перекрили перехрестя біля підконтрольного бойовикам "ДНР" села Щербак Донецької області, поставивши впоперек авто з написом "поліція", розповіли в місії ОБСЄ.

Бойовики "ДНР" не пропустили спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до підконтрольного їм села Щербак Донецької області. Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 29 вересня, який було опубліковано 30 вересня на сайті організації.

"Три озброєні чоловіки в одязі військового типу з закритими обличчями перекрили перехрестя приблизно за 1 км на схід від підконтрольного "ДНР" села Щербак, поставивши поперек транспортний засіб з написом "поліція". Вони не дозволили патрулю СММ проїхати далі на південь, посилаючись на те, що в тому районі проходить спецоперація", – розповіли в місії.

Зазначають, що інших цивільних авто в південному напрямку теж не пропускали.

"До членів патруля місії підійшов чоловік у цивільному одязі, представився "начальником поліції" і сказав, що оскільки цей район розташований "біля кордону", СММ мусить координувати своє пересування з "ДНР". Пізніше команді СММ дозволили проїхати в південному напрямку до підконтрольного "ДНР" міста Новоазовськ лише в супроводі", – йдеться у повідомленні.

Місія повідомила про інцидент до Спільного центру із контролю і координації.

Збройний конфлікт на сході України почався в квітні 2014 року. Бойові дії ведуть між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, неозброєна громадянська місія, веде спостереження за ситуацією на Донбасі з весни 2014 року. Вона регулярно готує звіти про ситуацію у країні, а також бере участь у переговорах між сторонами конфлікту на Донбасі.