Бойовики намагалися просунутися вперед поблизу Золотого – штаб операції Об'єднаних сил

Об'єднані сили відкривали вогонь у відповідь
Фото: Операція Об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Сили операції Об'єднаних сил не дали бойовикам можливості просунутися у бік своїх позицій у районі Золотого Луганської області.

Біля Золотого Луганської області бойовики сьогодні намагалися просунутися вперед у бік сил операції Об'єднаних сил. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС на своїй сторінці у Facebook.

"Поблизу населеного пункту Золоте під прикриттям мінометів і вогню бойової машини піхоти бойовики намагалися покращити своє тактичне положення на луганському напрямку. Об'єднані сили відкривали вогонь у відповідь і не давали противнику можливості просування у бік наших позицій", – повідомили в штабі.

Сьогодні бойовики 13 разів порушували режим припинення вогню, двічі відкривали вогонь із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

У Донецькій області російсько-окупаційні війська обстрілювали околиці Авдіївки і Зайцевого. На маріупольському напрямку – Водяне і Широкине.

"Об'єднані сили давали адекватну відповідь, не порушуючи Мінських домовленостей", – зазначили у штабі.

Втрат серед українських військових немає, втрати противника уточнюють.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. З цього часу урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію. 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї почалася операція Об'єднаних сил.

Сторони вже кілька разів оголошували перемир'я, але жодного разу не вдалося домогтися його тривалого дотримання.