Бойовики порушили режим тиші на Донбасі, поранено українського військового – штаб ООС

Бойовики порушили режим тиші
Фото: EPA

Позиції українських військовослужбовців поблизу Кримського Луганської області бойовики обстріляли з автоматичного гранатомета, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Збройні формування РФ та їхні найманці на Донбасі 27 липня порушили режим припинення вогню. Про це повідомив штаб операції Об'єднаних сил у Facebook.

"Від початку поточної доби Збройні сили України дотримуються сталого режиму припинення вогню, тоді як збройні формування Російської Федерації та її найманці порушили заборону на використання будь-якої зброї. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив обстріл позицій Об'єднаних сил неподалік Кримського [Луганської області] з автоматичного гранатомета", – ідеться в повідомленні.

Поранення дістав один український військовослужбовець.

Водночас 26 липня, як повідомили у штабі, бойовики режиму тиші не порушували.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі погодила безстрокове припинення вогню на сході України з опівночі 21 липня. Бойовики "ЛДНР" заявили про готовність дотримуватися перемир'я. Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі в Україні зафіксувала 75 порушень режиму припинення вогню на Донбасі з 0.01 до 16.00 21 липня.