Бойовики повністю перекрили рух на КПВВ "Мар’їнка", у Станиці Луганській пропускають людей зі "списку бажаних осіб" – Держприкордонслужба

10 червня Україна відновила роботу пунктів пропуску "Мар’їнка" і "Станиця Луганська", перервану через спалах коронавірусної інфекції
Фото: dpsu.gov.ua

З 10 червня у Станиці Луганській російські окупанти не пропустили на окуповану територію 28 людей, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Бойовики на Донбасі перешкоджають нормальній роботі контрольних пунктів в'їзду-виїзду. Про це 16 червня інформує Державна прикордонна служба України.

У повідомленні зазначено, що станом на 11.00 через КПВВ "Станиця Луганська" на контрольовану Києвом територію пройшло 75 осіб.

"Проте громадянам варто враховувати, що окупанти лише частково розблокували переміщення людей на цьому напрямку.  При наданні дозволу на перетин лінії розмежування бойовики ОРЛО керуються так званими списками бажаних осіб. Відповідно, спроби вільного переміщення людей в обох напрямках блокуються російськими найманцями", – зазначили в Держприкордонслужбі.

Як уточнили у відомстві, з 10 червня у Станиці Луганській російські окупанти не пропустили 28 осіб. Після того як бойовики почали "повертати" людей у зворотному напрямку, українська сторона вирішила зупинити пропускання громадян.

На КПВВ "Мар’їнка" перетнути лінію розмежування можна в період з 11.00. до 14.00. Однак, як заявили в Держприкордонслужбі, російські збройні формування повністю перекрили рух у цьому дорожньому коридорі. У зв'язку з цим охочих перетнути лінію розмежування через цей пропускний пункт немає.

10 червня Україна відновила роботу пунктів пропуску "Мар’їнка" і "Станиця Луганська", перервану через спалах коронавірусної інфекції. За інформацією Держприкордонслужби України, представники незаконних збройних формувань зірвали відкриття контрольних пунктів, довго не пропускаючи людей.