Бойовики сьогодні 15 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил на Донбасі, одного українського військового поранено, ще один дістав бойову травму – Міноборони України

Міноборони України: Підрозділи Об'єднаних сил неухильно дотримуються Мінських угод
Фото: Операція Об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Як заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, бойовики на Донбасі 25 вересня вели обстріл із заборонених Мінськими угодами мінометів, водночас бійці Об'єднаних сил у відповідь застосовували легке піхотне озброєння.

Бойовики на Донбасі протягом 25 вересня 15 раз обстріляли позиції українських військових, заявив на сьогоднішньому брифінгу, розшифрування якого опубліковано на сайті Міністерства оборони України, речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

"Від початку поточної доби в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави окупанти здійснили вже 15 прицільних обстрілів позицій українських героїв. Збройні формування РФ та її найманці переважно застосовували гранатомети різних систем, проте вже 5 разів, у порушення Мінських угод... окупанти вели сьогодні мінометні обстріли", – сказав Гуцуляк.

Він додав, що "захисники України кілька разів застосовували легке піхотне озброєння у відповідь".

"Учергове зазначимо, що підрозділи Об’єднаних сил неухильно дотримуються Мінських угод щодо заборони до застосування на лінії бойового зіткнення важкого озброєння: артилерії та мінометів різних калібрів. За наявною інформацією, від початку поточної доби внаслідок ворожих обстрілів отримав поранення один наш герой. Ще один захисник отримав бойове травмування. Їх евакуйовано до медичних закладів", – повідомив речник Міноборони.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі погодила безстрокове припинення вогню на сході України з опівночі 21 липня, але спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксує його порушення.