Боровой: У матерів росіян, які воюють на Донбасі, цинічний підхід: діти на заробітках. Їхня робота – убивати українців

Боровой: Люди готові терпіти. Це такий новий цинізм, я б сказав
Фото: Константин Боровой / Facebook

Мати затриманого на Донбасі російського військовослужбовця Віктора Агєєва не готова вникати в ситуацію та розуміти, що участь у збройному конфлікті на сході України на боці бойовиків – це злочин, сказав російський опозиціонер і політичний експерт Костянтин Боровой в авторській програмі Олесі Бацман "Бацман LIVE".

Матері росіян, які воюють на Донбасі, уважають, що діти на заробітках, а їхня робота – убивати українців, заявив російський опозиціонер і політичний експерт Костянтин Боровой в авторській програмі Олесі Бацман "Бацман LIVE" на телеканалі NewsOne.

Він зазначив, що відсутність у російських матерів реакції на те, що їхні сини беруть участь у конфлікті на сході України, якоюсь мірою пов'язане з матеріальною компенсацією за загиблих.

"Сьогодні матеріальне становище для людей – настільки важливий чинник", – сказав він.

Боровой підкреслив, що компенсація є "значною" за російськими мірками й залежить від роду військ і звання.

"Люди готові терпіти. Це такий новий цинізм, я б сказав", – заявив він.

На думку експерта, про це можна робити висновок на підставі слів матері затриманого на Донбасі російського військовослужбовця Віктора Агєєва Світлани.

"Абсолютно цинічний підхід. Матеріальний. Вона не готова вникати в ситуацію, розуміти, що це злочин. Вона готова на будь-які компроміси, чітко усвідомлюючи, що в цьому разі людина просто була на заробітках. І її заробіток, її робота – убивати українців", – сказав Боровой.

Боровой: Російські спецслужби підірвали літак Качинського з помсти. І прекрасний результат вийшов – Польща стала поступливішою. Повний текст інтерв'ю

25 червня 2017 року штаб АТО повідомив, що військовослужбовці Збройних сил України ліквідували в Луганській області ДРГ противника. Зокрема затримали російського громадянина Агєєва.

Він підтвердив, що служить в армії РФ за контрактом, і заявив, що перебував у Луганській області з березня. У міноборони РФ спростували інформацію, що Агєєв – чинний військовослужбовець.

В Україні Агєєва підозрюють у створенні терористичної групи чи організації, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

22 липня Світлана Агєєва зустрілася із сином у Старобільську Луганської області.

Кремль неодноразово заперечував будь-яку причетність російської армії до бойових дій в Україні. За даними Союзу комітетів солдатських матерів Росії, на Донбасі загинуло приблизно 1,5 тис. російських військових.