Дату розведення військ у Петрівському переглянуть – Міноборони

Загороднюк: Дійсно, обстріли були, і тому ми очікуємо перегляду дати розведення
Фото: mil.gov.ua

Розведення сил і засобів у Петрівському Донецької області було заплановано на 45 листопада. Міністр оборони України Андрій Загороднюк сказав, що для його проведення необхідним є збереження режиму тиші протягом семи днів, останні обстріли було зафіксовано 30 жовтня.

Дату розведення сил і засобів у Петрівському Донецької області переглянуть через нещодавні обстріли. Про це 1 листопада під час брифінгу повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Дійсно, обстріли були, і тому ми очікуємо перегляду дати розведення, тому що ми чекаємо сім днів від обстрілів", – сказав він.

Він уточнив, що останні обстріли було зафіксовано 30 жовтня.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

29 жовтня о 12.00 розпочали розведення військ на ділянці №2 в районі населеного пункту Золоте-4, його завершили 1 листопада. Командувач операції Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко розповідав, що весь процес відведення сил і засобів триває 30 днів.

Після Золотого розведення сил і засобів має відбутися в Петрівському. У штабі ООС говорили, що його можуть розпочати 4–5 листопада.